Hegedűs Béla Honlapja

Versek a földön:
költészet napi megemlékezés a főtéren

A Költészet Napján a költészetet kivinni az utcára: ez volt a szándéka Hegedűs Béla költőnek, amikor József Attila születésnapján a főtéri, úgynevezett békás tóhoz hívta a költészet tisztelőit. A műszaki tanárként dolgozó Hegedűs Bélának most jelent meg a harmadik kötete. "Még nem mondom el" címmel. Ebből olvastak fel verseket a ma délutáni összejövetelen ismerősei, barátai, tisztelői, tanítványai. Olyanok is vállalkoztak erre, akik egyébként nem igazán szoktak pódiumra állni.

Kisiskolások, ifjú hölgyek és idősebb versrajongók azokat a költeményeket tolmácsolták a hallgatóságnak, amelyeket a legközelebb éreztek magukhoz. A rendezvényen rajtuk kívül Turai G. Kamill főiskolai docens, Fejős Jenő nótaénekes és az M. Bodon Pál Zeneiskola növendékei is közreműködtek.

A versekből avéletlenszerűen arra járók is - a szó szoros értelmében - vehettek magukhoz, hiszen Hegedűs Béla jó néhány fénymásolt lapot is elhelyezett az egyelőre még nem működő szökőkút szegélyén. Ezért is kapta a rendhagyó költészet napi megemlékezés a "Versek a földön" címet.

Kállai Erzsébet
(Kecskeméti Televízió - 2002-04-11)3. kötet

Versek

Cikkek

E-mail:

igehshir@gmail.com   

Címlap